Benodigdheden Zuppa Inghlese
- 200ml water
- 250g basterd suiker
- 50g citroengras
- 300g framboos
- 16 plakjes cake
- 3-4 el limoncello
- 100 gram basis gele room
- 3 el fraise de bois
- 330ml melk
- 250ml slagroom
Bereidingswijze
- Meng 100 gram suiker met water en breng aan de kook en kook voor 5 minuten. Neem de pan van het vuur en leg het citroen gras in de pan en laat een half uur trekken. Zeef het suikerwater en vermeng deze met de framboos, en kook tot de framboos gaar is, gooi er een scheutje fraise de bois door.
- Laat het geheel afkoelen en drenk de cake in de ingekookte frambozensap en rangschik ze onder in de glazen bowl. Bedruip ze met de limoncello.
- Ondertussen maak je de custard d.m.v. basis voor banketterbakkersroom, als deze is afgekoeld, schenk je hem over de cake met framboos
- Sla de slagroom medium dik en schep dit over de custard en serveer met wat framboos.
Buon appetito!
Marianne, Italian Residence
Comments are closed.