Benodigdheden Wentelteefjes van Suikerbrood met limoncelle en frambozen
- 8 sneden brioche of suikerbrood
- 150g kant-en-klare lemon curd
- 1 glaasje limoncello
- 150g frambozen (vers of diepvries)
- 180 ml slagroom
- 180 ml melk
- 1 tl vanille-extract
- 2el fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- witte basterdsuiker, om te bestrooien
- poederstuiker, om te bestuiven
- vanille-ijs, voor erbij
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180ᵒC/gasstand 4. Besmeer de brioches/sneetjes suikerbrood aan één kant met lemon curd, vermengd met limoncello en zet ze in een ovenschaal van 1½ liter. Verdeel de frambozen er losjes over en tussen. Klop room, melk, vanille-extract, kristalsuiker en eieren met garde op in een kom. Schenk het eimengsel over de brioche, strooi er basterdsuiker over en amandelschaafsel over en dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven, verwijder de folie en bak nog 15 minuten, of tot de wentelteefjes net stevig en goudbruin zijn. Laat 5 minuten rusten, bestuif met poedersuiker en geef er vanille-ijs bij.
Print hier het recept
Comments are closed.