Sbrisolona is een Italiaanse kruimeltaart gemaakt van maïsbloem en amandelen
Benodigdheden Sbrisolona Nonna Sandra
- 200g witte bloem
- 200 g maïsbloem
- 200 g fijne kristal suiker
- 200 gram gesmolten boter
- 2 eierdooiers
- 150 g ongepelde, hele amandelen (met bruin velletje dus)
- 3-4 el sinaasappeljam
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng bloem, maïsmeel en suiker in een kom. Voeg vervolgens in delen de gesmolten boter toe, en verkruimel het geheel met je handen. Vooral dus niet kneden! Maar houdt het korrelig, net als een kruimeldeeg. Voeg vervolgens de eierdooier toe en hussel dit als het ware door het bloemmengsel. Wederom niet kneden! Als laatste meng je de amandelen door het deeg.
- Verdeel 3/4 van het deeg over een bakplaat.
- Verdeel de jam over het deeg (gewoon her en der een schepje) en bedek met het resterende deeg.
- Bak de sbrisolona in 30/35 minuten goudgeel en knapperig. En laat de taart daarna afkoelen, en breek in grove stukken.
Buon appetito!
Marianne, Italian Residence
Comments are closed.