Rundersukade met risotto van de Chef

Benodigdheden Rundersukade met risotto van de Chef

Rundersukade:

  • 2 kg runder sukade
  • 300 g bouqet, wortel, prei/knolselderij, ui
  • 0,5 l rode wijn
  • 1,5 l CHEF Natural Demi Glacé
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Laurier
  • Kruidnagel
  • Korianderzaad
  • Peperkorrel

Risotto:

  • 1 st. sjalot
  • 300 g risotto
  • 6 dl CHEF Natural Gevogeltefond
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 el truffelpasta
  • 2 dl extra vergine olijfolie

Bereidingswijze

Rundersukade: braad de rundersukade aan. Voeg het bouqet toe en fruit aan. Blus af met de rode wijn. Voeg de demi glacé toe. Voeg daarna tijm, rozemarijn, laurier, kruidnagel, korianderzaad en peperkorrel toe. Plaats het geheel in de oven van 95 graden en laat gedurende 8 uur zacht garen. Neem de sukade bij een kerntemperatuur van 60 graden uit het vocht. Passeer het vocht en reduceer tot krachtige jus.

Risotto: Fruit de sjalot aan. Zet de risotto aan. Blus af met gevogeltefond en gaar langzaam, Tegen het eind truffel toevoegen en voeg de Parmezaanse kaas toe. Dresseer de risotto op het bord. Leg de sukade er op. Serveer als laatste de rode wijnjus en de olijfolie.

Print hier het recept

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate