Paddestoelen Lasagna

Benodigdheden Paddenstoelen Lasagna

  • 1 sjalot
  • 2 teentje knoflook
  • 200 g kleine champignons
  • 200 g kleine kastanjechampignons
  • 250 oesterzwammen
  • olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1 bos peterselie
  • 250 g platte lasagnevellen
  • 200 g gorgonzola
  • 200 g buffelmozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 potje bechamel saus

Bereidingswijze Paddestoelen Lasagna

Groente
Pel en snipper de sjalot. Pel pers de knoflook. Snijd de paddenstoelen fijn. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot met de knoflook, voeg de paddenstoelen toe en blus af met de witte wijn. Voeg de tomatenpuree toe. Bak circa 8 minuten tot de paddenstoelen bijna gaar zijn. Snijd intussen de courgette in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de courgette en tomaten toe. Hak de peterselie fijn en roer door de groente. Zet het vuur uit.

Lasagne
Schenk een laagje bechamelsaus in de ovenschaal en leg hier lasagnevellen op tot de saus is bedekt. Schep daar een gedeelte van de groente op. Brokkel er de helft van de gorgonzola en mozzarella over. Herhaal tot de schaal vol is en rasp als laatst de Parmezaanse kaas erover.
Bak de lasagne in de oven op 180 gr in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate