Benodigdheden Mascarpone ijsbombe
- 1 dl. versgeperst sinaasappelsap (gezeefd)
- 250 ml slagroom
- 125 gr. witte basterdsuiker
- 500 gr. mascarpone
- 3 dl. volle melk
- 100gr.fijngesneden gekonfijte dadels
- 200gr.grof gehakte cantuccini (zijn harde amandelkoekjes)
- 100gr.grof gehakte pure chocolade voor de schuimlaag:
- 4 eiwitten
- 100 gr. suiker
Bereidingswijze
Slagroom met suiker stijfkloppen, Mascarpone los kloppen met melk. Dadels, cantuccini en chocolade door de mascarpone kloppen. Slagroom erdoor spatelen. Massa in bombe vorm scheppen en glad strijken. In diepvriezer 6 uur laten bevriezen. 15 min. voor serveren. Oven voorverwarmen op 225 C. Eiwitten zeer stijfkloppen met de suiker. Bombe op een ovenvaste schaal storten. Eiwit met nonchalante pieken er de bombe uitstrijken. Bombe onderin de hete oven schuiven en in 3 min. lichtbruin laten gratineren. Serveertips Vuurwerk sterretjes erin steken aansteken en serveren.
Buon appetito!
Marianne, Italian Residence
Comments are closed.