Benodigdheden Caloriearme hertengoulash met rode kool en pasta
- 200 g wild, rauw, hertenpoulet of runderpoulet
- 60 ml wijn, rood, 4 eetlepels
- 2 koffielepel(s) bloem
- 1 koffielepel(s) olie
- 2 koffielepel(s) tomatenpuree
- 1 hoeveelheid (naar smaak) peper
- 1 hoeveelheid (naar smaak) zout
- 2 middelgroot/middelgrote wortel
- 1 stengel(s) selderij
- 1 teentje(s) knoflook, geperst
- 200 ml water
- 1 stuk(s) jeneverbessen
- 1 takje(s) rozemarijn
- 2 blaadje(s) laurier
- 300 g rode kool
- 100 ml bouillon, groente
- 1 koffielepel(s) rode wijnazijn
- 1 handvol rode bessen, eetlepel
- 100 g pasta (ongevuld), ongekookt
Bereidingswijze
Laat 200 g hertenpoulet met 4 eetlepels rode wijn marineren en zet een nacht in de koelkast. Dep het vlees droog en vang de marinade op.
Bestrooi het vlees met 2 koffielepels bloem en bak ca. 5 minuten in 1 koffielepel olie. Roer er 2 koffielepels tomatenpuree door en bestrooi met peper en zout.
Snij 2 wortels en 1 stuk selderij in stukjes. Doe met 1 geperst teentje knoflook bij het vlees en bak kort mee. Blus af met de marinade en 200 ml water, doe er 1 jeneverbes, 1 takje rozemarijn en 2 laurierblaadjes bij en laat ca. 40 minuten met een deksel op de pan stoven.
Snij 300 g rodekool in repen en laat ca. 45 minuten in 100 ml groentebouillon garen. Breng op smaak met 1 koffielepel rode wijnazijn, 1 eetlepel rode bessen, peper en zout. Kook 100 g ongekookte pasta zoals aangeven op de verpakking gaar. Haal de specerijen uit de goulash en breng nogmaals op smaak. Serveer met de pasta en rodekool.
Print hier het recept
Comments are closed.