Benodigdheden krokante bakjes van Parmezaanse kaas gevuld met sinaasappel-kruidenroomkaas
(voor 4 personen)
- 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 onbespoten sinaasappel
- 300 gram zachte roomkaas, bijvoorbeeld Philadelphia
- Half doosje Boursin
- 10 sprietjes verse bieslook, gehakt (gedroogd 2 theelepels) (4 sprietjes bewaren voor de garnering)
- 10 blaadjes verse basilicum, in kleine stukjes gesneden paar takjes verse kervel, gehakt (gedroogd 1 tl) (4 blaadjes bewaren voor de garnering)
- 1 theelepel gemalen komijn (zaadjes kan ook)
- half bakje rucola
- zeezout
- vers gemalen peper / of peperoncino
Bereidingswijze
Doe 20 gram van de Parmezaanse kaas op de bodem van een kleine koekenpan met antiaanbaklaag. Maak een platte, ronde ”koek” van de kaas en laat die langzaam op laag vuur smelten. Pak de kaaskoek zodra de kaas is gesmolten op met een spatel en smelt de andere kant en leg hem meteen op een kleine ramequin, espressobekertje of ander klein bakje dat ondersteboven staat. Vorm de kaaskoek direct om het kopje heen zodat hij de vorm van een bakje/rond schoteltje aanneemt zodra de kaas afkoelt. Herhaal dit nog 3 keer zodat u 4 “schoteltjes” van kaas hebt.
Rasp een deel van de sinaasappelschil met een zeer fijne rasp.
Bereid de vulling door de roomkaas en Boursin te mengen met de gehakte kruiden, de sinaasappelrasp, de komijn, wat sinaasappelsap, wat zout en peper. Bewaar 4 sprietjes bieslook en 4 kervelblaadjes voor de garnering.
Vul de Parmezaanschoteltjes eerst met wat rucola en leg daarop voorzichtig de kruidenkaascrème. Doe dit vlak voor het serveren en garneer met de achtergehouden sprietjes bieslook, de kervel en wat rasp van de sinaasappel.
Print hier het recept
Comments are closed.