Benodigdheden Italiaanse chocolade tulband met rode wijn
- 200 g bloem
- 2 el ongezoete cacao + extra om te bestuiven
- 1 tl bakpoeder, ½ tl zuiveringszout
- 225 g zachte boter
- 220 g fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 200 g pure chocola, gesmolten, afgekoeld
- 1 tl vanille-extract
- 125 ml melk, 125 rode wijn
- frambozen op frambozensiroop
- geklopte slagroom
benodigdheden ganache
- 75 g pure chocola, fijngehakt
- 65 ml slagroom
- 10 g boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160ᵒC.
- Zeef de bloem met cacao, bakpoeder en zuiveringszout op een vel bakpapier.
- Klop in een kom de boter en de suiker met een mixer in 3-4 min. tot een dikke, bleke massa.
- Klop er een voor een de eieren door, en klop tussendoor steeds goed.
- Spatel de gesmolten chocola door de botermassa tot alles is vermengd.
- Voeg het bloemmengsel toe, gevolgd door vanille, melk en rode wijn.
- Laat het beslag in de 2,5l vorm glijden en strijk de bovenkant met de bolle kant van een eetlepel glad.
- Bak de tulband in de oven in 50-60 min. gaar.
- Laat de tulband 10 min. in de vorm afkoelen. Keer dan voorzichtig op een rooster.
- Maak ondertussen de ganache. Doe alles in een kom die op een pan met net niet kokend water staat (het water mag de bodem van de kom niet raken) en laat de chocolade in 3-5 min. smelten.
- Neem de kom van de pan, roer de inhoud glad en laat ganache tot kamertemperatuur afkoelen.
- Bestrooi tulband met cacao en ganache en serveer met room.
Print hier het recept
Buon appetito!
Marianne, Italian Residence
Comments are closed.