Benodigdheden Langzaam gegaarde lamsbout
- Knoflooktenen
- 1 eetlepel(s) Citroenrasp
- Verse Tijm, rozemarijn, salie
- Pot lams of kippenfond
- Prei/ui/wortel
- Glas port
- Olijfolie of boter
- Zout / Peper
- 5kg lamschouder met bot)
Bereidingswijze
- Lamschouder aanbraden in beetje olie of boter voor de kleur.
- Oven voorverwarmen op 100 graden
- Vul ovenschaal met lams of kippenfond, kruiden, knoflook en de groenten met glas port.
- Leg het aangebraden lam in de voorbereide ovenschaal en zet de schaal met deksel of alu folie in een oven voor 2.5 uur op 100 graden, dan deksel eraf en nog 30 minuten.
- Serveer met harricotvert en rozeval aardappels gebakken in het achter gebleven vet van het aanbraden van het lam
Comments are closed.