Benodigdheden Caffe latte cupcakes met glazuur
- 75g ongezouten boter, zacht
- 100g basterdsuiker
- 2 middelgrote eieren en 1 middelgroot eiwit
- 2 eetlepels magere Griekse yoghurt
- 150g zelfrijzend bakmeel en 1 tl bakpoeder
- Zaadjes van 1 vanillestokje
- 2 eetlepels instant koffie korrels
- 200g crème fraîche
- 50g poedersuiker, gezeefd
- 1 el Baileys The Original Irish Cream likeur
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C .Klop de boter en suiker in een grote kom. Klop dan de eieren, eiwit en Griekse yoghurt, voeg de bloem, bakpoeder en vanille zaden toe. Meng de koffie korrels met 1 eetlepel warm water en voeg toe aan de mix, roer alles
Samen. Verdeel het mengsel over de 12 papieren vormpjes.
Bak in de oven gedurende 20-25 minuten of tot een saté prikker schoon uit de cup cake komt en ze veerkrachtig zijn bij aanraking. Zodra de cup cakes gaar zijn, verwijder ze uit de oven.
Maak ondertussen het glazuur, de crème fraîche, poedersuiker en baileys in een kom, met zo weinig mogelijk roeren. Dek af en zet weg in de koelkast tot gebruik.
Zodra de cup cakes koe zijn leg een klodder van het glazuur op de top van elke cup cake, bestrooien met poedersuiker en serveer.
Print hier het recept
Buon appetito!
Marianne, Italian Residence
Comments are closed.