Bereidingswijze Aardappelpuree met venkel
- 1 kilo kruimige aardappels, geschild
- 1 venkelknol
- 1 sinaasappel, schoon geboend
- 200 ml witte wijn
- 1 theelepel gedroogde dragon
- 100 ml melk
- 50ml olijfolie
- 2 eetlepels groene pesto
- 50 gr koude boter, in blokjes
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
- Snijd de venkel in flinterdunne plakjes.
- Houd het fijne venkelgroen apart.
- Rasp 1 el van de schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit.
- Breng de venkel aan de kook met de wijn, het sinaasappelsap en de dragon.
- Stoof afgedekt in 5 min. beetgaar.
- Verwarm de melk, voeg venkel prutje toe en stamp de aardappelen hiermee tot puree.
- Breng op smaak met de sinaasappelschil, de pesto en zout en peper en wat boter.
- Serveer in schaal en garneer met het venkelgroen.
Print hier het recept
Buon appetito!
Marianne, Italian Residence
Comments are closed.