Vandaag 09-11-2013 bezocht ik Amsterdam Da Gustare, een aperi-cena, de Italiaanse combinatie van borrel en diner, met live-muziek, begeleide wijnproeverijen, leuke activiteiten en winkeltjes.
Verschillende kleine producenten van Italiaanse culinaire lekkernijen en design waren aanwezig om hun producten te laten zien, proeven en daarover te praten. Diverse Italiaanse chef koks serveerden hun specialiteiten en er waren ook diverse kookworkshops en wijnproeverijen.
Ik heb een hele leuke kookworkshop gnocci maken gedaan bij Nicoletta Tavella, een gepassioneerde kok, die een kookschool heeft in Amsterdam “ la Cucina de Sole “en ook een mooi kookboek heeft uitgegeven. Het was ook mogelijk pasta te maken met Antonella Barbella.
Mijn absolute wauh gevoel kreeg ik na het proeven van de ravioli burro ed salvia van Signora Sandra van restaurant L’Ozio uit Amsterdam, een hemelse ravioli, die ik nooit beter at en zelfs Nicoletta Tavella van de kookschool aangaf als de beste die ze ooit gegeten had! Ook haar notentaart is de zonde meer dan waard.
Wij dronken een heerlijk wijntje bij Il Pallazzo, een wijnimporteur uit Amsterdam en aten een hapje bij Casa di Maggio, een Italiaanse delicatessen zaak uit Amsterdam.
Het was hoge school genieten, want later op de dag aten we ook nog een heerlijke pasta al tartuffo gemaakt in een kaas van 35kg met verse truffel, een heerlijk gerecht gemaakt door Chef Mocci uit Almere.
Kortom Barbera Summa organiseerde met veel succes het Italië gevoel op deze regenachtige zaterdag.
Ik kijk al uit naar Da Gustare 2014
Marianne Moerdijk Italian Residence
Comments are closed.