Sint-Jacobs schelpen met kreeftenschuim

Benodigdheden Sint-Jacobs schelpen met kreeftenschuim

Sint-jakobsschelpen

  • 4 grote sint-jakobsschelpen,
  • 4 kletskoppen
  • 8 mooie dunne plakjes gedroogde parmaham
  • Veldsla
  • Limoncello
  • Citroen vinaigrette

Kreeftensoep en schuim

  • 8 dl kant en klaar kreeftenbisque
  • 2 dl slagroom,
  • Scheutje cognac, tabasco

Bereidingswijze

  1. Meng de helft van de kreeftenbisque met de helft van de slagroom, voeg peper, zout, enkele druppeltjes Tabasco en Worcester saus toe.
  2. In slagroomspuit doen met 1 capsule en 2 uur laten koelen in de koelkast.
  3. Verwarm de andere helft van de bisque en de room ook met peper, zout, Tabasco en Worcester en nog een scheutje cognac.
  4. Dien op in pro secco glaasje, onderaan de warme soep en bovenaan de helft van de Espuma van kreeft!
  5. De andere helft van het schuim is voor op de sint Jacobs schelpen. Leg de ham in de oven om te drogen tot hij knapperig is.
  6. De sint-jakobsschelpen marineren in limoncello en dan grillen.
  7. Leg de sint-jakobsschelpen op de kletskoppen op het bedje van salade met citroenvinaigrette.
  8. Druppel het kreeftenschuim over de jakobsschelpen,
  9. Leg het plakje gedroogde ham erover heen.
  10. Serveer op een lang bord met het glaasje kreeftenbisque met Espuma.

Print hier het recept

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate