Benodigdheden Maiskoekjes
- Een blik maïskorrels van 300 gr.
- 2 eieren, licht geklopt
- 110 gr zelfrijzend bakmeel
- 80 ml karnemelk
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 1 el Parmezaan vlokken
Bereidingswijze
- Klop met een garde de eieren en het meel in een kom tot een glad mengsel.
- Klop hierna de karnemelk erg geleidelijk doorheen.
- Voeg de maïs en bos ui en kaas toe en roer door elkaar met zout en peper naar smaak. Laat 15 min. rusten.
- Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg 4 porties van elk 2 el van het maïsmengsel toe aan de pan. Zorg ervoor dat het beslag voldoende ruimte heeft om uit te lopen.
- Bak 2 min. of tot er bubbels op het oppervlak komen en de koekjes onderop goudbruin zijn. Keer de koekjes en bak 1-2 min tot ze goudbruin zijn. Leg ze op een bord en zet in de oven. Herhaal met de rest van het maïsmengsel.
- Verdeel de maïskoekjes over vier borden en serveer uit.
Print hier het recept
Buon appetito!
Marianne, Italian Residence
Comments are closed.