Benodigdheden voor Saffraan pasta met garnalen
- 300 gram linguine
- 300 gram tijgergarnalen (schoongemaakt, ontpeld met staartje er nog aan en van darmkanaal ontdaan als het verse zijn, of anders uit de diepvries)
- 1 middelgrote courgettes, gehalveerd en dan in plakjes van 3mm
- 1 plukje saffraandraadjes (ca. 20 draadjes, of neem een mespuntje saffraanpoeder), maar draadjes verdienen voorkeur!
- 1 sjalotje, fijn gesnipperd
- 125ml (kook)room
- 125ml witte wijn
- ½ blokje visbouillon
- Een handvol peterselie, fijn gesneden
- 4 el olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Week de saffraandraadjes in 2 el warm water. (Hoeft niet als je saffraanpoeder gebruikt)
- Kook ondertussen de linguine met wat zout en een scheutje olijfolie (tegen het plakken).
- Fruit sjalot in 3 el olijfolie. Voeg de courgetteplakjes erbij en bak ca. 2 minuten op laag vuur.
- Blus af met de wijn, voeg het halve bouillonblokje toe en laat 5 minuten (in)koken.
- Voeg de saffraan (met het weekwater) en de room toe en kook het geheel nog 5 minuten tot de vloeistof behoorlijk gereduceerd is.
- De laatste drie minuten doe je de garnalen erbij (niet langer, anders worden ze taai).
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en meng de saus erdoor. Garneer met wat peterselie en serveer.
Eet smakelijk!
Print hier het recept
Buon Appetito
Marianne, Italian Residence
Comments are closed.