Benodigdheden Risotto met kabeljauw met Wasabi dressing
- 2 stuk(s) sjalotjes
- bosje(s) lente-ui
- 4 grote 1 cm dikke linten courgette
- 80 gram pecorino
- 600 gram kabeljauw
- 300 gram risottorijst
- 2 klontjes boter
- 1 snufje(s) peper en zout
- 1 tl misto picante
- 1 theelepel(s) mosterd
- 2cm wasabi pasta
- 1 el mayonaise + 1 el creme fraiche
- 2 stuk(s) limoenen
Bereidingswijze
- Snij de sjalotjes. Bak deze aan in de olijfolie.
- Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze mee tot deze glazig wordt.
- Voeg klontje boter en vervolgens voldoende bouillon en klein glaasje witte wijn toe, en breng dit zachtjes aan de kook.
- Rasp ondertussen de schil van de limoenen en blancheer deze.
- Pers de limoenen uit en voeg wat limoensap toe aan de risotto.
- Voeg regelmatig bouillon toe en zorg dat de risotto niet te nat, maar ook niet te droog is.
- Na c.a. 15 minuten is de risotto ok.
- Voeg vervolgens beetje schilrasp van de limoen toe en de geraspte Parmezaanse kaas.
- De kabeljauw bestrooien met wat zout en peper en bak je in een klontje boter, of stoom deze in de stoomoven.
- De courgette inwrijven met een mengsel van olie en misto picante kruiden en in de grillpan grillen.
- De mayonaise met creme fraiche kun je mengen met de wasabi pasta, naar smaak.
- Serveer de risotto met daarop reep kabeljauw en hierop een klein toefje wasabi mayonaise.
Print hier het recept
Buon appetito!
Marianne, Italian Residence
Comments are closed.