Kipburger met Dolce latte

BenodigdhedenKipburger met Dolce latte

  • 2 koffielepel(s) Olijfolie
  • 4 eetlepel(s) Barbecuesaus
  • 1 eetlepel(s) Chilisaus
  • 30 g Dolce latte ( room gorgonzola),
  • 50 g Lente-ui, gesnipperd
  • 300 kipgehakt
  • 1 stengel(s) Bleekselderij, in kleine stukjes
  • 25 g Paneermeel
  • 1 teentje(s) Knoflook, geperst
  • 1 snufje Zout
  • 4 broodje(s)
  • 8 blaadje(s) Sla
  • 1 hele Tomaat, groot, in 8 schijfjes gesneden

Bereidingswijze

Doe de barbecuesaus en de chilisaus in een kleine kom en roer het doorelkaar. Doe de kip, 1 eetlepel van het sausmengsel, de lente-uitjes, de bleekselderij, het paneermeel, de knoflook en het zout in een grote kom en meng het geheel.

Maak je handen een beetje nat en vorm 4 burgers van het kipmengsel.

Smeer de bovenkant van de burgers in met wat van de overgebleven sausmix.

Doe de burgers in een pan met olie met de ‘saus-kant’ naar beneden. Bestrijk nu ook de andere kant met de sausmix en bak ze in 10 minuten gaar.

Draai ze tijdens het bakken 1 keer om.

Toast de binnenkant van de broodjes even kort in de oven of leg ze een minuutje bij de burgers in de pan.

Leg de broodjes op vier borden. Beleg elk broodje in deze volgorde met: enkele slablaadjes, 2 schijfjes tomaat, een burger en een 1/2 eetlepel  olie, schep ze even om en zet de schaal nog zo’n 20 tot 30 minuten terug in de oven tot ze helemaal gaar zijn.

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate