Mosterd soep

Benodigdheden Mosterd soep

  • 1 sjalotje
  • 25g boter en 25gram bloem
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 gemberbolletje
  • 2 eetlepels Zaanse mosterd
  • 1/2 eetlepel Franse mosterd
  • 1 dl slankroom en 1 dl melk
  • 325ml water
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • Peper

Bereidingswijze

Sjalotje pellen en fijn snipperen. In pan boter verhitten en sjalot ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Bloem door boter roeren. Scheutje voor scheutje 125 ml water toevoegen en blijven roeren tot gladde, licht gebonden saus ontstaat. 200 ml water erdoor roeren tot licht gebonden soep ontstaat. Bouillontablet erboven verkruimelen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen gemberbolletje in dunne plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes snijden. In kom mosterd losroeren met 3 eetlepels hete soep. Mosterdmengsel, room, gembersiroop en gemberreepjes door soep roeren. Op smaak brengen met peper. Soep niet meer laten koken.

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate